Vorige bericht

Vacature: klusser!

Een landgoed als De Peerdegaerdt is nooit af. Er is altijd wat te repareren, bouwen of herstellen. Daarom zijn we op zoek naar een gedreven en behendige klusser!

Als klusser vervul je een hele belangrijke ondersteunende rol voor de zorgboerderij en de activiteiten die op De Peerdegaerdt worden georganiseerd. Ons dagelijkse zorgteam komt namelijk niet toe aan het repareren, herstellen en verbeteren van gebouwen en hekken op het erf.

Heb jij gouden handen en wil je je klusskills inzetten voor een inspirerende non-profitorganisatie op een prachtige locatie? Wil je graag bijdragen aan de maatschappij? Lees dan snel verder, want dan is deze functie misschien wel iets voor jou!

🌱 Klusser: wat ga je doen?

Als klusser ben je praktisch bezig op ons landgoed. Je focus ligt op onderhoud en herstel van hekwerken, gebouwen, apparaten en spullen en het uitvoeren van kleine (spoed)reparaties. Daarnaast biedt de functie zeker ook ruimte voor vernieuwen en verbeteren van het landgoed. Als klusser op De Peerdegaerdt kun je volop je creativiteit kwijt in het bouwen en maken van nieuwe dingen. Bovendien is het een leuke uitdaging om zoveel mogelijk circulair te werken, tweedehands materialen te hergebruiken en met beperkte middelen een zo groot/goed mogelijk resultaat te bereiken.

Deze functie kan worden ingevuld als ZZP’er, als vrijwilliger met een vaste vrijwilligersvergoeding of in dienstverband. Werkuren en tijden zijn vrij in te vullen. We zijn vooral op zoek naar iemand die zijn talent wil benutten om van de wereld een betere plek te maken en op zoek is naar een stuk zinvolle tijdsinvulling en zingeving. Iemand die hart heeft voor de missie en visie van De Peerdegaerdt en vanuit daar graag zijn handen wil gebruiken om het landgoed verder ontwikkelen.

🌱 Wie zijn wij?

Landgoed de Peerdegaerdt is een prachtig landgoed in de Hoeksche Waard. Met een oude hoogstamboomgaard met appel- en perenbomen, een prachtige Mien Ruys wandel- en rozentuin en een ecologische moestuin van ruim 2500 m2 is het een adembenemende werkplek. De Peerdegaerdt is organiseert als kleine non-profit organisatie allerlei activiteiten rondom duurzaamheid, dierenwelzijn en natuur en is daarnaast de thuisbasis voor de zorg- en activiteitenboerderij.

Zo komen op Landgoed de Peerdegaerdt zorg voor mens, dier en natuur organisch samen. De Peerdegaerdt streeft naar een wereld waarin ieder levend wezen vrij en gekoesterd is en het leven kan vieren. Dat doen we door op ons landgoed – ons kleine stukje paradijs op aarde, waar ieder mens, ieder dier én de natuur waardevol zijn – op eigen wijze in te vullen hoe wij de wereld graag zien.

🌱 Over de zorgboerderij

Sinds 2011 kunnen kinderen en (jong)volwassenen op onze zorg- en activiteitenboerderij terecht voor individuele begeleiding en dagbesteding. Vanuit de thema’s Mens, Dier en Natuur hebben wij ontwikkelpaden vormgegeven. Wij onderscheiden ons doordat wij werken vanuit de begeleidingsbehoefte vanuit de individuele deelnemer en niet vanuit een doelgroepbenadering. Op deze manier sluiten wij goed aan op de ontwikkelmogelijkheden van onze deelnemers.

Daarnaast zetten wij, waar nodig, gerichte coaching in, zoals bijvoorbeeld paardencoaching. Paarden zijn goed in het aanvoelen van emoties van mensen. Zij koppelen dit terug aan deelnemers en fungeren hierdoor als spiegel. Hierdoor bereik je snel effect tijdens een coachingsessie.

🌱 Klusser: functie-eisen

  • Je bent goed in klussen en hebt technisch inzicht;
  • Je bent pro-actief en kunt zelfstandig werken;
  • Je vindt het leuk om klussen te plannen, uit te denken en uit te voeren;
  • Je bent zorgvuldig en hebt oog voor detail.

🌱 Ben jij die enthousiaste klusser?

Stuur jouw CV & motivatiebrief naar welkom@depeerdegaerdt.nl.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Volgende bericht