Vorige bericht

Teambuilding met paarden

Teambuilding met paarden geeft jou en je team unieke inzichten!

Teambuilding is belangrijk

Een hecht en betrokken team is ontzettend belangrijk. Je spendeert (meer dan) de helft van je tijd op werk en dus is het belangrijk dat je het goed kunt vinden met je collega’s. Dat je jezelf kunt zijn op de werkvloer en op je collega’s kunt vertrouwen. Dat er heldere communicatie plaatsvindt in een veilige omgeving. Dat je soepel en met plezier kunt samenwerken om de gestelde doelen te bereiken.

In een team vol mensen met verschillende karakters en verhalen gaat dat echter niet (altijd) vanzelf. Het vergt een investering. Je moet tijd in elkaar stoppen, elkaar beter leren kennen, nieuwsgierig naar elkaar blijven. Juist daarom is teambuilding zo belangrijk. Je moet blijven bouwen om te zorgen dat het team sterk wordt en blijft. Dat geldt voor iedere organisatie, of je nu een grote of kleine organisatie bent. En in deze coronatijd misschien nog wel meer dan ooit.

Samen groeien

Teambuilding is in de eerste plaats vooral gezellig en leuk. Je doet samen een nieuwe ervaring op en hebt een leuke dag. Maar het zou zonde zijn om de kans te laten liggen ook te groeien als team. Om te bouwen aan een nog betere band. Teambuilding daagt een team uit. Door iets te gaan doen waarbij teamleden uit hun comfortzone stappen, kun je als team nieuwe vaardigheden ontwikkelen of dingen leren. Het biedt de ruimte om te experimenteren met andere rollen. Om elkaar écht te leren kennen, vragen te stellen en openlijk dingen te delen in een veilige omgeving.

Wanneer er een ontspannen, veilige sfeer is tijdens een teambuilding, ontstaat ook de ruimte voor het opdoen van nieuwe inzichten. Een goede teambuilding maakt de patronen duidelijk die in het team spelen. Hoe is de samenwerking? Hoe gaat de communicatie? Welke patronen zijn helpend en welke niet?  Zo word je als team uitgedaagd om de grens op te zoeken en toe te werken naar nog beter samenwerken, nog beter communiceren en nog meer vertrouwen.

Teambuilding met paarden op De Peerdegaerdt

Een toffe activiteit voor een teambuilding is paardencoaching voor teams. Teambuilding met paarden is iets wat veel mensen nog nooit hebben gedaan. Paarden zijn enorm lieve, gevoelige en intelligente dieren. Doordat het kuddedieren zijn, zijn ze van nature geneigd enorm goed op te letten wat er in een groep gebeurt. Ze zijn enorm goed in het aanvoelen van sferen, dynamieken en emoties en spiegelen dat automatisch in hun lichaamstaal en gedrag. In de vorm van leuke, interactieve opdrachten kun je hier gebruik van maken.

Teambuilding met paarden op Landgoed de Peerdegaerdt

Teambuilding met paarden is niet alleen ontzettend leuk om te doen, het biedt ook prachtige groeikansen voor je team. Doordat de meeste mensen niet precies weten wat er gaat gebeuren of hoe het werkt, haalt het mensen uit hun automatische patronen. Het haalt je uit je comfort zone waarin je kunt experimenten met nieuw gedrag. Zo kun je jezelf en elkaar op een speelse manier beter leren kennen. Lekker buiten bovendien, op een prachtige groene locatie te midden van de dieren.

Op Landgoed de Peerdegaerdt helpen we je graag bij het organiseren van de leukste en meest inspirerende teambuilding. Het landgoed is er de perfecte locatie voor. Zodra je door de poorten loopt, ben je even in een andere wereld en word je losgeschud van je dagelijkse sleur. De dieren helpen je te landen in het hier & nu en de prachtige tuinen laten je verwonderd weer naar huis gaan.

Lees meer op de pagina Paardencoaching & Spiegelen met paarden of neem direct contact op met Petra Vlasblom via beleef@depeerdegaerdt.nl of 078 36 90 505.

Volgende bericht