Vorige bericht

Een nieuw jaar op Landgoed de Peerdegaerdt

bloemen in hand

Zoals elk jaar kwam ook het einde van afgelopen jaar weer sneller dan verwacht. Een jaar dat iedereen met de nodige aanpassingen zo goed mogelijk vorm probeerde te geven. Terugkijkend overheerst bij ons vooral dankbaarheid voor het afgelopen jaar.

We zijn dankbaar dat we het gedurende het hele jaar toch voor elkaar hebben gekregen om de begeleiding op de zorgboerderij zo goed mogelijk te laten doorgaan, ondanks alle maatregelen die we in acht moesten nemen rondom COVID. Hierdoor waren we in staat om voor prachtige mensen het verschil te blijven maken. Ons hart stroomt over van trots voor de deelnemers die het afgelopen jaar na een succesvol traject stralend afscheid namen om op eigen benen hun weg te vervolgen. Maar ook voor onze medewerkers die alle zeilen bij hebben gezet om dit te verwezenlijken!

De Peerdegaerdt als veilige plek

Zeker in roerige tijden zoals het afgelopen jaar, geeft het troost en motivatie om op zo’n prachtige plek te mogen werken. Om liefde te geven en ontvangen van zoveel bijzondere mensen en dieren. Waarbij we dagelijks getuige zijn van alle magische momenten op De Peerdegaerdt. Van de prachtige persoonlijkheden van zowel dieren als mensen op ons erf, die allen bijdragen aan verbinding, herstel en veerkracht. Misschien wel meer dan ooit vormde De Peerdegaerdt dit jaar voor ons een veilige plek, waar we ons thuis voelen. Een plek van samenwerking, steun en liefde. Een plek waar iedereen welkom is en blijft, zichzelf mag zijn en mag groeien. Waar we elkaar steunen in voor- en tegenspoed.

Het was een bijzonder jaar. Er gingen collega’s weg en er kwamen nieuwe collega’s bij. We vierden het tienjarig bestaan van de zorgboerderij en het moment dat de tweehonderdste kip werd geadopteerd via Red een Legkip. We vierden alle levens die op ons landgoed een tweede leven mochten krijgen. En we keken bij onszelf als organisatie naar binnen om opnieuw te kalibreren. Wie zijn we? Waar willen we naartoe? Voor welke wereld zetten wij ons in? Dat proces is nog in volle gang maar vervult ons nu al met dankbaarheid en motivatie en liefde.

Een nieuw jaar vol mogelijkheden

Beeld Landgoed de Peerdegaerdt omarmingEn nu is het 2022. Nieuwjaarsdag. Een nieuw vers jaar strekt zich voor ons uit. Een jaar vol nieuwe mogelijkheden. We zijn gedreven om het verschil te maken voor de mensen en dieren op ons erf en bij te dragen aan een mooiere wereld waarin iedereen veilig en zichzelf kan zijn.

Daar blijven we ons ook in 2022 met hart en ziel voor inzetten. Met de toegewijde professionele begeleiding door onze teamleden van huidige en nieuwe deelnemers van de zorgboerderij. Met de zorg voor alle dieren die op ons landgoed wonen. En met alle activiteiten die voor het nieuwe jaar weer gepland staan. We kunnen niet wachten tot de eerste bloesems aan de bomen verschijnen en ons activiteitenseizoen weer vol van start gaat.

Komend jaar hopen we ook jou op De Peerdegaerdt te verwelkomen. We delen graag de magie en rust van ons prachtige landgoed met je zodat je geïnspireerd en met een vol, dankbaar hart weer naar huis gaat. Daarom lichten we graag een gedeelte van onze geplande workshops en activiteiten even uit!

Activiteiten op De Peerdegaerdt

  • Varkens knuffelen: ook komend jaar staan Ginger en Knor weer te trappen om te worden geknuffeld en gemasseerd. Schrijf je in voor één van de workshops! Varkensknuffelen in een privésetting? Schrijf je met je geliefde in voor één van de tijdslots van onze Valentijnspecial en geniet samen romantisch van lekkere hapjes en drankjes en een privé knuffelworkshops met Ginger en Knor.
  • Moestuinieren: hou je van plantjes en wil je meer leren over moestuinieren? Laat je enthousiasmeren en inspireren door moestuinvrouw Agaath en ga naar huis met toffe info én een moestuinpakketje! Schrijf je in voor een workshop!
  • Jaarcursus moestuinieren: heb of wil je een eigen moestuin en wil je graag goed beginnen? Duik dan de diepte in tijdens de jaarcursus moestuinieren. Maandelijks neemt moestuinvrouw Agaath je de tuin in voor alles wat je moet weten!
  • Kruidengeneeskunde; duik in de wondere wereld van kruidengeneeskunde tijdens de inspirerende workshop van Lisette Kreischer. Maak een tinctuur en leer jouw eigen kruidenapotheek samenstellen!
  • NL Doet: Steek op 12 maart de handen uit de mauwen op ons prachtige landgoed. NL Doet is op De Peerdegaerdt gegarandeerd een feestje, met leuk gezelschap, een heerlijke lunch en lekker bezig zijn in de natuur. Schrijf je nu in.

Voor nu wensen we iedereen in ieder geval een fantastisch 2022 toe, met alle liefde, gezondheid en geluk!

Volgende bericht