Vorige bericht

Landgoed de Peerdegaerdt bezichtigen

Landgoed de Peerdegaerdt bezichtigen kan niet zomaar. Het landgoed is niet vrij te bezoeken, maar eens in de zoveel tijd vinden er rondleidingen plaats op deze magische plek. In dit blog geven we je een voorproefje!

Landgoed de Peerdegaerdt bezichtigen

Lente op De Peerdegaerdt

Andere wereld

“Wanneer je de poort van Landgoed de Peerdegaerdt doorgaat, kom je in een andere wereld.”

Deze uitspraak of variaties erop, horen we vaak. En het klopt! Landgoed de Peerdegaerdt is een cultuurhistorische plek in Strijen in het Nationaal Landschap de Hoeksche Waard. Het is ongeveer zeven hectare groot en bestaat onder andere uit een prachtige rozen- en wandeltuin ontworpen door Mien Ruys en een karakteristieke hoogstamboomgaard van ruim 100 jaar oud. De Peerdegaerdt is sinds 2011 de thuisbasis van onze zorg- en activiteitenboerderij en biedt daarnaast als dierenopvang een veilige plek aan tweedekans dieren uit de (bio)industrie. Rust, groen en dieren spelen de hoofdrol. Het is een heerlijke plek om op te laden.

depeerdegaerdt-landgoed-de-peerdegaerdt-bezichtigen-02

Leer De Peerdegaerdt kennen

Tijdens een bezichtiging/rondleiding (die je ook krijgt bij de Workshop Varkens Knuffelen en de Workshop Moestuinieren) wandel je in alle rust rond. Je kijkt je ogen uit in de oude hoogstamboomgaard vol fruitbomen en verwondert je in de uitgestrekte moestuin. Je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld door de sfeervolle hoekjes en poortjes van het landgoed en je ontmoet alle dieren.

Diegene die de rondleiding geeft, vertelt je over de rijke geschiedenis van het landgoed. Je leert over het dagelijks leven op de zorgboerderij, ontmoet de talloze paarden en boerderijdieren en ontdekt welke missie en visie achter al het werk op De Peerdegaerdt schuilt. Landgoed de Peerdegaerdt is namelijk een non-profit organisatie die zoekt en streeft naar harmonie tussen mens, dier en natuur. Alles op het landgoed ademt dan ook dit principe.

Landgoed de Peerdegaerdt bezichtigen

Zomer op De Peerdegaerdt

Nieuwsgierig?

Ben je nu door dit blog en de foto’s nieuwsgierig geworden en wil je het allemaal met eigen ogen en oren beleven? Dat treft! Heel af en toe kun je Landgoed de Peerdegaerdt bezichtigen, zoals dit jaar op 5 mei en 29 september. De kosten zijn €15,-, waarmee je onze werkzaamheden steunt. De opbrengsten worden namelijk volledig besteed aan de kosten rondom het opvangen en verzorgen van de dieren en het organiseren van onze activiteiten. Het is een win-win: je hebt een superleuke middag én draagt bij aan een prachtig goed doel.

Zien we je dan? Rondleiding op Landgoed de Peerdegaerdt

Volgende bericht