Vorige bericht

Kerst op De Peerdegaerdt

Het is alweer december en de Sint is het land alweer uit. Tijd voor de kerstperiode. Een periode die uitnodigt tot samenzijn, verbondenheid en omkijken naar elkaar. Waarden die op De Peerdegaerdt hoog in het vaandel staan.

Oog voor elkaar

Op De Peerdegaerdt hebben we oog voor elkaar. We willen een plek zijn waar iedereen zich gekend en gezien voelt en waar eenzaamheid niet bestaat. Bovendien willen we dat iedereen zichzelf durft te zijn, met al zijn kwetsbaarheid én kracht. Dat betekent dat ook lastige gevoelens er kunnen zijn. Ook tijdens kerst. Want niet iedereen vindt kerst zo geweldig. Voor veel mensen is kerst een ingewikkelde tijd. Vanwege hooggespannen verwachtingen, verplichte(nde) etentjes, rouw en verdriet om overleden familieleden of omdat er spanning in de familie is die tijdens kerst weer naar de oppervlakte komt.

Wij streven naar een kerst waarin er ruimte is voor de nuance. Waarin we elkaar zien en kunnen erkennen dat voor sommigen de kerst juist een ingewikkelde periode is. Waarin we elkaar kunnen omarmen en kunnen voorkomen dat de kerstgezelligheid verplichtend voelt. En waarin we dankbaar zijn dat we compleet onszelf mogen zijn bij elkaar.

Wees dankbaar en deel

Nog iets om met dankbaarheid bij stil te staan: het is een groot goed om welvarend genoeg te zijn om kerst te kunnen vieren. Kerst is een prachtig moment om bewust dankbaar te zijn voor alles wat je hebt. Om te beseffen hoe goed we het hier in Nederland hebben. En om iets van je welvaart te delen om bij te dragen aan een betere wereld.

Er zijn talloze goede doelen die afhankelijk zijn van donaties om hun goede werk te kunnen blijven doen. Zo vangt De Peerdegaerdt regelmatig gedumpte of geredde dieren uit de (bio)industrie op. We geven de dieren alle liefde die we hebben en de medische zorg die nodig is om ze weer op hun benen te krijgen. Vervolgens zoeken we een liefdevol definitief thuis of maken een plek op De Peerdegaerdt waar ze tot het einde van hun leven mogen blijven. Om dat werk te kunnen blijven doen, zijn ook wij afhankelijk van donaties. Iedere euro helpt bij het aanschaffen van goed voedsel of het betalen een dierenartsrekening. Wil jij dit jaar iets van jouw rijkdom delen voor onze dieren?

Duurzamere kerst

Voor veel mensen is het een traditie om in het weekend na Sinterklaas op jacht te gaan naar de perfecte kerstboom. Niet te groot, niet te klein, met een goeie vorm en het liefst een goede piek. Het optuigen van de boom is een gezellig moment met de familie. En dan op kerst met z’n allen rondom de boom met daaronder een berg cadeautjes.

Helaas betekent de kerstperiode ook dat er wereldwijd een gigantische berg aan spullen wordt gekocht. Spullen die vaak van slechte kwaliteit en onder slechte werkomstandigheden zijn vervaardigd en die niet zelden vervolgens ongebruikt in de kast belanden. En dat is als je er eerlijk naar kijkt natuurlijk niet echt een kerstcadeautje voor de wereld.

Wij geloven dat kerst meer gaat om de saamhorigheid dan om wat er onder de boom ligt. Dat je tijd samen besteedt, aandacht voor elkaar hebt en fijne herinneringen opdoet. Dat kan ook op andere manier dan met een driegangen menu en busladingen cadeautjes. Daarom organiseren we ook dit jaar weer opnieuw de Kerstspecial Varkens Knuffelen. Een speciale kerstige variant van onze populaire workshops Varkens Knuffelen. Een middagje uit met je gezin naar De Peerdegaerdt voor een privéworkshop met Ginger & Knor.

Kerst op De Peerdegaerdt

Kerst op De Peerdegaerdt zul je niet snel vergeten. De prachtige omgeving, de versierde stal, de kersthapjes en warme drankjes en natuurlijk de lieve, grappige, sociale varkens Ginger, Knor, Bobby en Amadeus. Het is een heel andere manier van kerst vieren die je nog lang zal bij blijven. Veel langer dan het gemiddelde kerstcadeau.

En bovendien draag je ook nog bij aan een mooiere wereld. Want zoals je hierboven al even las, worden op De Peerdegaerdt talloze dieren opgevangen. Het geld dat onze activiteiten opleveren gaat namelijk linea recta terug naar de dieren en ons landgoed. Zo trakteer je niet alleen jezelf op een bijzonder kerstcadeau maar ook onze dieren.

Boek nu jouw plekje voor de Kerstspecial!

Volgende bericht