Vorige bericht

Een heidag – Alles wat je moet weten

Wat is een heidag?

Veel bedrijven houden met enige regelmaat een heisessie. Maar wat is dat eigenlijk, een heidag? De naam doet denken aan de hei: paarse struiken en een ruimtelijk gevoel in een rustgevende omgeving. Maar het doet ook denken aan heien, heipalen die met grote kracht de grond in worden geslagen. Zoiets als: spijkers met koppen slaan. Volgens Wikipedia is het toch vooral het eerste: een heisessie is een speciale bijeenkomst voor leidinggevenden of medewerkers van een bedrijf op een afgelegen rustige locatie. Zoals de hei dus. Of een andere groene, rustige plek.

Eigenlijk is de belangrijkste voorwaarde voor een succesvolle plek voor een heidag: een prikkelarme omgeving. Ontdaan van de dagelijkse overdaad aan prikkels op kantoor, is het makkelijker om je geconcentreerd te buigen over belangrijke kwesties en tot goede beslissingen te komen. Het is alsof je er met elkaar gewoon even goed voor gaat zitten: met volle focus en inzet één dag knallen. Zo gek is die associatie met heien dus toch niet. Want tijdens een succesvolle heisessie zorgt de rustgevende, natuurlijke omgeving voor nieuwe slagkracht om belangrijke beslissingen te maken. Dus toch die spijkers met koppen, toch die heipalen de grond in, als (nieuw) fundament.

Wat is een geschikte locatie voor een heisessie

Een heisessie heeft dus tot doel om effectief te vergaderen en tot beslissingen te komen. En de voordelen van vergaderen in de natuur kunnen daarbij helpen. Je kunt natuurlijk met je afdeling op een willekeurige plek op de Utrechtse Heuvelrug afspreken, maar toch is het vaak wel handig om faciliteiten bij de hand te hebben. Niet in de minste plaats toiletgebouwen en wat te drinken, maar denk ook aan een scherm om een presentatie op te laten zien, flapovers en papieren om op te kunnen brainstormen. Om zelf volledig de aandacht te kunnen richten op de inhoud, is het fijn als je je daar niet druk om hoeft te maken. Daarom is het wel zinnig om te kijken naar een geschikte locatie: een rustige, inspirerende omgeving én de benodigde faciliteiten.

Hoe houd je een succesvolle heidag?

Om tot beslissingen te komen en de vaart erin te houden, heeft eindeloos lang vergaderen vaak geen zin. Dat gebeurt op kantoor al vaak genoeg. Juist tijdens een heidag of -sessie, is het een goed idee om de vaart erin te houden. Maak de dag overzichtelijk, met een duidelijk doel en een heldere planning. Kies liever minder dan méér onderwerpen om te bespreken zodat het concreet blijft. Maak duidelijk wanneer er wordt vergaderd en wanneer er beslissingen moeten worden genomen. En maak aan het eind van de dag de heisessie compleet door concrete afspraken te maken, waar je op kunt evalueren en terugkomen.

Om iedereen wakker te houden en in de juiste denkmodus, kan het helpen om de heisessie te onderbreken met een inspirerende activiteit. Even de hoofden op totaal iets anders, iets leuks doen en actief worden. Dat kan creativiteit stimuleren en helpen om anders te kijken naar wat er besproken wordt. Een activiteit kan heel simpel zijn, zoals een gezamenlijk spel of een wandeling, maar beter nog is een inspirerende workshop. Zoals een interessante teamsessie paardencoaching.

Boek jouw heisessie op Landgoed de Peerdegaerdt

Ben je op zoek naar een inspirerende locatie voor een succesvolle heidag? Zoek je een groene, prikkelarme omgeving met voldoende faciliteiten? Zoek dan niet verder: De Peerdegaerdt is een prachtig groen landgoed midden op de Hoeksche Waard. Te midden van onze oude hoogstamboomgaard, moestuin en rozentuin is het moeilijk om niet geïnspireerd en vervuld te raken. De natuur is hier dichtbij. Op De Peerdegaerdt verbind je je gemakkelijk met de natuur en kun je de dagelijkse sleur en gewoonten buiten de poort achter je laten. Het is dé geschikte plek om tot een succesvolle heisessie te komen.

Landgoed de Peerdegaerdt is een cultuurhistorische plek midden op het eiland de Hoeksche Waard. Dichtbij Dordrecht, Rotterdam en Breda en uitstekend bereikbaar via de A29 en A16. Met ruime parkeergelegenheid en alle faciliteiten biedt De Peerdegaerdt alles wat jij en je team nodig hebben om zonder zorgen te beginnen aan jullie heidag. Wissel het vergaderen af met een inspirerende, opbouwende sessie paardencoaching met het hele team. Leuk om te doen én goed voor het opbouwen van teamgevoel.

Meer weten? Neem contact op met Gera van der Meer via beleef@depeerdegaerdt.nl of tel. 078-3690505.

Volgende bericht