Vorige bericht

Ontdek De Peerdegaerdt!

NIEUW! Rondleiding op De Peerdegaerdt

Landgoed de Peerdegaerdt heeft een betoverende werking. Veel mensen die voor het eerst op De Peerdegaerdt komen, raken een beetje verliefd op het landgoed. Dat snappen wij maar al te goed, want dat gebeurt ook bij iedereen die hier werkt. De Peerdegaerdt is een bijzondere plek!

Inhoudsopgave:

Een plek van rust en verwondering

Het is een plek waar je even de wereld buiten vergeet. Het is net alsof je een andere wereld betreedt zodra je door de poort wandelt. De meanderende paden tussen de fruitbomen door, de landelijke gebouwen met rieten daken, de natuurlijke manier waarop dieren en mensen op De Peerdegaerdt samen zijn… Het brengt een gevoel van rust en verwondering over je, waardoor je je lichter en hoopvoller voelt.

Hèlen, geboren en getogen op De Peerdegaerdt en medeoprichter van de zorgboerderij, kent dat gevoel maar al te goed.

“Ook al woon ik hier al mijn hele leven, ik heb nog steeds datzelfde gevoel”, zegt ze stralend. “Ik voel me iedere dag bevoorrecht dat ik hier mag zijn, ik vind dat na al die jaren nog net zo bijzonder.”

Een vrije, open plek

Ook medewerkers van de zorgboerderij zijn zich – ondanks het dagelijkse harde werken in wisselende weersomstandigheden – nog altijd bewust van de bijzondere plek waar ze werken. Op de vraag hoe zij De Peerdegaerdt zien, gaven ze verschillende prachtige antwoorden:

  • Een magische plek om tot rust en bezinning te komen op een ontspannen manier;
  • Een idyllisch en prachtig landgoed waar alles en iedereen gelijk is aan elkaar;
  • Een vrije, open plek waar mens, dier en natuur centraal staan;
  • Een inspiratievolle plaats die eenieder op meerdere manieren kan stimuleren het beste uit zichzelf te halen.
Rondleiding op De Peerdegaerdt

De Peerdegaerdt is een bijzondere plek die een magische uitwerking heeft op mensen.

Dat is allemaal waar. Op De Peerdegaerdt mag je zijn wie je bent. Ongeacht je verhaal, verleden of uitdagingen. Of je nu jong, oud, gezond of ziek bent. Ongeacht je huidskleur, intelligentieniveau, seksuele voorkeur of geslachtsidentiteit. En dat geldt niet alleen voor de mensen die op het landgoed komen, dat geldt ook voor de dieren. Op De Peerdegaerdt is een kip niet gewoon ‘een kip’. Ieder dier heeft een naam en een eigen karakter. Ieder wezen is van waarde en geliefd en krijgt de beste zorg die we kunnen geven.

Geen vrije toegang

De Peerdegaerdt is niet vrij toegankelijk. Om de rust voor de zorgboerderijdeelnemers en onze dieren te bewaren, stellen wij ons landgoed alleen open tijdens activiteiten. Dat werkt voor ons heel goed, maar houdt wel veel mensen nieuwsgierig naar ons landgoed. Tijdens de workshop Varkens Knuffelen krijgen bezoekers ook een rondleiding over het landgoed. Dat is altijd een groot succes.

Van bezoekers krijgen we regelmatig opmerkingen als: “Ik zou graag een keertje terugkomen en mijn moeder deze bijzondere plek laten zien.” En vele anderen vragen of ze een keertje op De Peerdegaerdt kunnen komen kijken omdat het ze zo’n fijne plek lijkt.

Het goede nieuws is: dat kan!

Ervaar de magie tijdens de rondleiding op De Peerdegaerdt

Vanaf nu organiseren we namelijk maandelijks een rondleiding over ons landgoed. In anderhalf uur nemen we je overal mee naar toe: naar de stallen waar de begeleiding en activiteiten van onze zorgboerderij plaatsvinden en naar de uitgestrekte boomgaard waar paarden tussen de fruitbomen grazen. Naar de weitjes waar onze (beroemde knuffel)varkens, geiten en schapen rondscharrelen en naar de prachtige moestuin die er iedere maand anders bijligt.

Je hoort de verhalen over onze opvangdieren en onze opvanglocatie voor stichting Red een Legkip, leert vanuit welke idealen we ons werk doen en wat de geschiedenis van het landgoed is. Zo dompel je je in anderhalf uur lang helemaal onder in de magie van De Peerdegaerdt.

Meedoen aan de rondleiding kost €10,00. Daarvoor krijg je een inspirerende rondleiding inclusief Peerdegaerdts sapje en gebak (met appels en peren uit eigen boomgaard). Bovendien komt het geld regelrecht en volledig ten goede aan het behoud en onderhoud van De Peerdegaerdt. Als non-profit stichting zijn we namelijk volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties voor het onderhouden van onze opvangdieren en het landgoed.

Meld je aan

Ben jij ook nieuwsgierig naar Landgoed de Peerdegaerdt en zou je graag eens op onderzoek gaan op ons terrein? Kom dan morgen naar onze eerste rondleiding of meld je aan voor één van de plekjes van volgend seizoen.

Meld je aan voor de rondleiding op Landgoed de Peerdegaerdt!

Volgende bericht