Vorige bericht

Een origineel Sinterklaascadeau

Paniek! Hoe verzin ik een origineel Sinterklaascadeau?

Ja, het is bijna zover: Sinterklaas! Tijd voor warme chocolademelk, kruidnoten, taaitaai en chocoladeletters. Kaarsjes aan, gordijnen dicht en gezellig met elkaar genieten van de feestdagen. December is de tijd van samenzijn, gezelligheid en verbondenheid. De warmte van het samenzijn binnen staat in mooi contrast met de grauwe, donkere dagen buiten.

Het hoogtepunt van Sinterklaas is natuurlijk pakjesavond. Een avond vol gezelligheid, creativiteit en lekkernijen. Een avond vol plezier met je familie of vriendengroep. Het is fantastisch om elkaar te verrassen met originele surprises en geestige gedichten. Ook de cadeautjes mogen natuurlijk niet ontbreken.

Meteen naar de cadeautips!

Kies ‘s een ervaring

Spullen krijgen is leuk, maar eerlijk is eerlijk: na een tijdje belanden ze veelal ongebruikt in een vergeten hoekje van de kast. Het is elk jaar moeilijker om te bedenken wat je voor elkaar kunt kopen. Bovendien staan steeds meer mensen erbij stil dat onze aarde gebaat is bij wat minder (nieuwe) spullen. Daarom is het tijd om pakjesavond over een nieuwe boeg te gooien: geef eens een ervaring cadeau!

origineel sinterklaascadeau

Spullen raken in onbruik, maar ervaringen neem je je hele leven met je mee. Fijne foto’s houden je herinnering levend en hilarische anekdotes sterven niet snel uit. Eigenlijk is een ervaring het beste cadeau wat je kunt geven: het is een gelegenheid om samen iets leuks te ondernemen, samen nieuwe herinneringen te maken en je vriendschap of relatie te verdiepen.

Een ervaring als cadeau tapt bovendien prachtig in op een aantal belangrijke bronnen van geluk. Zo kun je toeleven naar de geplande ervaring en heb je dus al heel lang voorpret (een dubbel cadeau!). Na afloop kun je ook nog heel lang teren op de fijne herinneringen (en leuke foto’s). Daarnaast: de kans is groot dat je op deze manier nieuwe dingen uitprobeert en nieuwe ervaringen opdoet. Het prikkelt je nieuwsgierigheid en zorgt voor afwisseling en avontuur.

Benadruk wat echt belangrijk is

Door geen spullen meer cadeau te doen, maar te kiezen voor een ervaring als cadeau, benadruk je bovendien wat echt belangrijk voor je is. En voor eenieder van ons is tijd doorbrengen met familie en vrienden toch het allerbelangrijkste in dit leven. Samen een nieuwe workshop volgen of een leuke activiteit ondernemen is quality time die door niets anders kan worden vervangen. Samen dingen ondernemen diept je vriendschap of relatie en onverdeelde aandacht voor elkaar maakt dat je je écht gezien voelt.

Door een ervaring cadeau te doen, laat je zien dat geld en sociale status minder belangrijk zijn dan verbinding en tijd met elkaar. En door op verjaardagen en feestdagen geen spullen, maar ervaringen te geven, geef je ook je kinderen die waarden mee.

Ervaar de natuur met De Peerdegaerdt cadeaubon

Wil je iemand een originele ervaring cadeau doen? Denk dan ook eens aan een cadeaubon voor één van de leuke workshops op De Peerdegaerdt. Lekker een middag met je handen in het groen en leren hoe je je eigen groenten teelt tijdens de Workshop Moestuinieren, bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een heel nieuwe ervaring met onze knuffelvarkens Ginger, Knor, Babs, Bobby en Amadeus? Een succesvolle middag is gegarandeerd! Bestel je cadeaubon hier.

Geven is nóg leuker, steun De Peerdegaerdt Goatfunding

Wil je nu helemaal iets anders en echt geven!? Op dit moment organiseert De Peerdegaerdt de eerste Goatfunding ooit. Het zit zo: Onze dieren hebben na 40 jaar (en een klein akkefietje met de geiten) een nieuw verblijf nodig. Een unieke kans om iets te realiseren dat zowel onze deelnemers als de dieren tegemoet komt. We willen een verblijf gaan maken met een dubbel doel. Enerzijds een schuilstal/verblijf voor de dieren en anderzijds een veilige terugtrekplek voor deelnemers van de zorgboederij. Een verblijf dat recht doet aan de symbiose van mens en dier op De Peerdegaerdt. Een prachtig idee, maaaarrrr daar is budget voor nodig. Vandaar de Goatfunding!

Wil je nu echt geven en een goed doel ondersteunen? Overweeg dan te doneren voor ons project: Goatfunding.

Dan nog even dit… Floral Nectar for Honeys in de schoen

Tenslotte hebben we nóg iets heel leuks. Oké… officieel valt dit soort van onder spullen, maar ook niet helemaal, want het IS een hele ervaring. Van hoe het gemaakt wordt tot het moment dat je het proeft. Nu denk je misschien waar gááááát dit over? Nou, over Floral Nectar for Honeys, de trots van Landgoed de Peerdegaerdt!

Bestellen doe je hier: Floral Nectar for Honeys.

Hopelijk hebben we je kunnen voorzien van cadeau-inspiratie 😉

Fijne Sinterklaas!

Volgende bericht