Vorige bericht

Vele (groene) handen maken licht werk: Natuurwerkdag 2023 op Landgoed de Peerdegaerdt!

Ondanks onstuimige weersvoorspellingen in een al stormachtige week, lieten de vrijwilligers van Landgoed de Peerdegaerdt zich van hun beste kant zien tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag zaterdag 4 november jongstleden. Ze trotseerden de elementen met een glimlach en verzetten bergen werk.

Met een vroege start, onder een toen nog bemoedigend zonnetje, nam de dag een vliegende start. Wat is er weer een hoop bereikt! Zelfs toen de buien de overhand namen, bleef de stemming goed en de energie positief.

Multifunctionele landbouw

Landgoed de Peerdegaerdt heeft door haar multifunctionele landbouwkarakter vele (natuur)gezichten. Naast het onderhouden van de ecologische moestuin van ruim 2.500m2 en de historische boomgaard, het verzorgen van de aanwezige boerderijdieren, komen ook dagelijks deelnemers naar de aanwezige zorgboerderij. Hierdoor hoeft het team van De Peerdegaerdt zich nooit te vervelen, ook vrijwilligers tijdens de Natuurwerkdag konden zich uitleven, want een landgoed met zoveel activiteit winterklaar maken is een behoorlijke klus.

De Natuurwerkdag, een initiatief van LandschappenNL, ziet jaarlijks ruim vijftienduizend vrijwilligers in heel Nederland aan de slag gaan in de natuur. Ook Landgoed de Peerdegaerdt haakt graag aan. Iedere eerste zaterdag van november staat in het teken van de natuur: samen in de buitenlucht aan de slag om je in te zetten voor de leefomgeving van (bedreigde) planten- en diersoorten. Samen met onze enthousiaste vrijwilligers knotten we de wilgen, hoogden we moestuinbakken op en deden allerlei andere werkzaamheden. Met al deze klussen bevorderen we de biodiversiteit op het landgoed.

‘Onze’ vrijwilligers zijn bazen. De Peerdegaerdt zou De Peerdegaerdt niet zijn zonder deze harde werkers.

“We zijn ongelooflijk trots en dankbaar voor onze vrijwilligers. Zonder hen zou een evenement als de Natuurwerkdag niet mogelijk zijn. Hun inzet is van onschatbare waarde voor het behoud van ons landgoed “, aldus Miranda de Rijke, coördinator tijdens de Natuurwerkdag.

Deze Natuurwerkdag ontving Landgoed de Peerdegaerdt een gezellige groep van bekende en nieuwe gezichten die enthousiast de (groene) handen uit de mouwen staken.

De dag kreeg een gouden randje dankzij een overheerlijke lunch, die goed in de smaak viel.

Bekijk de foto’s van de dag: Online album.

NLdoet

De volgende vrijwilligersdag voor Landgoed de Peerdegaerdt staat alweer op de planning: NLdoet! Zaterdag 16 maart maken we Landgoed de Peeerdegaerdt weer tiptop in orde voor de zomer. Heb jij groene vingers en wil je ook wel een dagje meehelpen in de natuur, kijk voor meer informatie en geef je op: NLdoet.

We zien je heel graag bij ons op het landgoed!

Peerdegaerdtse vrijwilligers super bedankt voor jullie inzet.

Volgende bericht