Vorige bericht

Ode aan Ginger en Knor, mannen met een missie

Wie kent ze inmiddels niet… Onze Ginger en Knor! Hoofdrolspelers van de Workshop Varkens Knuffelen, het gezicht van onze (en hun) missie om varkens smoel te geven, sterren in menig tv-programma, maar vooral de liefste knorrende knuffelkanjers die je je voor kunt stellen.

Tijd voor een ode aan de mannen bij wie het allemaal begon, niet in de laatste plaats omdat onze hartendiefjes met pensioen gaan. Na jaren in de knuffelschijnwerpers (wat ze heerlijk vonden) zijn de heren een dagje ouder en geven het kroelstokje over aan Babs, Bobby en Amadeus. Niet helemaal hoor… Want als het om kroelen en knuffelen gaat, slaan we ze echt niet over op De Peerdegaerdt.

Kune Kune

Ginger en Knor zijn Kune Kune varkens. Een soort oorspronkelijk afkomstig uit Nieuw-Zeeland, waar zij leven bij de Maori’s. De dieren mogen daar compleet vrij rondscharrelen en zijn geëvolueerd tot een zeer sociaal varkensras dat nauwe banden aangaat met mensen en andere dieren. Leuk weetje: Kune kune wordt uitgesproken als ‘koenie koenie’ en betekent dik en rond.

Ginger en Knor zijn opgegroeid in Nederland. Door omstandigheden konden de eigenaren niet langer voor hen zorgen en gingen op zoek naar een liefdevol nieuw thuis. Dat werd De Peerdegaerdt.

Thuis op De Peerdegaerdt

De komst van Ginger en Knorretje liet niemand onberoerd. Al weken tevoren gingen verhalen en foto’s van hen rond. De dag dat de varkens eindelijk naar hun nieuwe thuis kwamen, stonden alle medewerkers en vrijwilligers klaar hen te verwelkomen.

“Wat zijn ze groot!”

Op basis van de foto’s was een beeld ontstaan over de mannen… Ze bleken toch een stuk groter in het echt. De ingang van hun verblijf moest meteen aangepast!

Dat deed Ginger en Knor verder weinig, zij genoten met volle teugen van de aandacht en knuffels. Dat ze sociaal en zachtaardig zijn, was direct duidelijk.

Het duurde dan ook niet lang of de broers waren helemaal vertrouwd met hun nieuwe bestaan. De hele dag rondscharrelen en doen wat ze leuk vinden. Wroeten, aandacht krijgen, fruit snoepen (peertjes zijn favoriet) en lekker tukjes doen in hun verblijf… Zo lang het maar schoon is, want dat is essentieel! Varkens houden niet van een vies verblijf. Plassen en poepen in hun eigen huisje doen ze dan ook niet. Van nature zijn varkens heel schoon en hygiënisch.

Mannen met een missie

Ginger en Knor genieten van hun welverdiende dier(w)aardige bestaan, maar ze hebben een belangrijke taak. Eén die ze met verve vervullen. Ginger en Knor zitten namelijk in het onderwijs. Ja, het is echt, net zoals Babs, Bobby en Amadeus nu. Ginger en Knor zijn de Hogere Knorretjesschool gestart.

Ginger

Tijdens de Workshop Varkens Knuffelen laten zij namelijk zien hoe leuk, interessant en lief varkens zijn. En hoe slim! En je hoeft maar één ding te doen… De tijd nemen hen te ontmoeten en te bezien als dier, hun eigenheid te respecteren. Ginger en Knor (Babs, Bobby en Amadeus) laten zich graag zien. Aaien, borstelen, connectie maken vinden ze heerlijk. De tevreden knorretjes die ze laten horen, spreken boekdelen.

En Ginger en Knor zijn niet uniek in deze eigenschappen. Wel uniek als individu natuurlijk. Dat zijn alle varkens. Unieke individuen met eigenschappen als intelligentie, sociale vaardigheden en een heerlijke eigen(wijs)heid.

Het zijn kern-eigenschappen van alle varkens. Ook van de duizenden varkens zonder naam en gezicht die gefokt worden onder erbarmelijke omstandigheden om te eindigen op iemands bord. Dat zogenaamde productiedier.

Ginger en Knor zetten heel wat mensen aan het denken. En dat is precies hun missie. Mensen bewust maken, informeren en misschien een zaadje planten om andere keuzes te maken. Varkens zijn levende gevoelige wezens met een eigen karakter, eigen noden en wensen, die een waardig bestaan verdienen. Ginger, Knor, Babs, Bobby en Amadeus zijn ambassadeurs voor alle varkens. Zij laten zien hoeveel rijker een mensenleven is als we in harmonie leven met hen.

Knor

Lessen

Wij hebben veel mogen leren van Ginger en Knor en dat stopt niet, want ze gaan door met pigfluencen, alleen niet meer tijdens de Workshop Varkens Knuffelen. Daar staan Babs, Bobby en Amadeus inmiddels te trappelen.

Wil jij deze kanjers ontmoeten en alles leren over varkens? Kom dan naar de Workshop Varkens Knuffelen ervaar het zelf!

Volgende bericht