Vorige bericht

Een bijzondere rondleiding doen? Ontdek Landgoed de Peerdegaerdt

Op zoek naar een kans om een bijzondere rondleiding te doen? Zoek niet verder!

Inhoudsopgave

Ben je klaar voor een betoverende wandeling over Landgoed de Peerdegaerdt? Dompel je onder in het groen, de natuur, de dieren, de mooie verhalen en laat je verrassen door de geschiedenis van het landgoed. In dit blog nemen we je virtueel aan de hand om je een beeld te geven wat je kunt verwachten van een rondleiding over Landgoed de Peerdegaerdt (zonder spoilers natuurlijk 😉). Bereid je voor op een onvergetelijke rondgang vol verwondering!

Landgoed de Peerdegaerdt is een cultuurhistorische plek in Strijen, in het Nationaal Landschap de Hoeksche Waard. Het landgoed is ongeveer zeven hectare groot en bestaat onder andere uit een prachtige rozen- en wandeltuin ontworpen door Mien Ruys en een karakteristieke hoogstamboomgaard van ruim 100 jaar oud. Landgoed de Peerdegaerdt is sinds 2011 de thuisbasis van onze zorg- en activiteitenboerderij en biedt daarnaast als dierenopvang een veilige plek aan tweedekansdieren, die veelal uit de dierenindustrie komen.

Een bijzondere rondleiding

Durven we dat hardop te zeggen…? Zeker, dat durven we! Wij hebben het voorrecht om dagelijks te ervaren en te beleven wat Landgoed de Peerdegaerdt zo bijzonder maakt. We nodigen je dan ook van harte uit het zelf te komen ervaren.

Een rondleiding over een landgoed waar dan ook, is meestal geen alledaagse ervaring en op Landgoed de Peerdegaerdt al helemaal niet. Het is een kans om af te wijken van de gebaande paden in de breedste zin van het woord en jezelf onder te dompelen in de wondere wereld van De Peerdegaerdt.

Tijdens de rondleiding begeleid één van onze ervaren gidsen jou en neemt je mee naar plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Hoor de unieke verhalen, ontdek verborgen schatten en voel een diepere connectie met de omgeving.

Wat mag je verwachten tijdens de rondleiding op Landgoed de Peerdegaerdt?

Bijzondere rondleiding

📸 Katja van de Ven

  1. Exclusieve begeleiding: Tijdens de rondleiding neemt zoals eerder benoemd, één van de ervaren gidsen jou mee over De Peerdegaerdt en vertelt met veel passie en enthousiasme over het landgoed, diens missie en visie. Ze delen dan ook alles, informatie, wetenswaardigheden, kennis, enthousiasme en als je het vraagt zelfs hun favoriete film. Dat laatste is gekheid natuurlijk. Of nou ja, niet helemaal want Peerdegaerdters kijken, niet geheel toevallig, graag naar “The Biggest Little Farm”. Zie je, toch een filmtip;
  2. Unieke ervaring: De rondleiding biedt jou de kans om de dieren van De Peerdegaerdt ontmoeten. Iets waar niet veel mensen bij stilstaan, maar als non-profit organisatie, houdt Landgoed de Peerdegaerdt zich onder meer bezig met het opvangen van dieren uit nare omstandigheden. Op het landgoed proberen we in harmonie met dieren en natuur te leven. We hopen mensen te inspireren en te laten ervaren hoe fijn en bijzonder dat is. Zo proberen we bij te dragen aan een liefdevolle en mooiere wereld;

(Vraag voor de grap maar eens naar het verhaal van schaap Johan of dat van de Roze Diva’s.)

Door deel te nemen aan de rondleiding, steun je onze werkzaamheden en draag ook jij bij! De opbrengsten van de rondleiding worden namelijk volledig besteed aan de kosten rondom het opvangen en verzorgen van de dieren. Het is een win-winsituatie: je onderneemt een superleuke activiteit én draagt bij aan een prachtig goed doel.

  1. Verbinding met de natuur: Landgoed de Peerdegaerdt is een oase van rust en natuurlijke schoonheid. Tijdens een rondleiding krijg je de mogelijkheid om dieper in contact te komen met de natuur. Geniet van de frisse lucht, luister naar het gezang van de vogels en voel de rustgevende energie van de omgeving. Je mag (ver)dwalen door de prachtige moestuin en de meer dan honderd jaar oude hoogstamboomgaard;
  2. Betekenisvolle verhalen: Een rondleiding is niet alleen een visuele ervaring, maar ook een reis door de geschiedenis en de betekenis van het landgoed. Je leert over de mensen die er wonen- en hebben gewoond, werken, de projecten die er plaatsvinden, de ongelooflijke veerkracht van de plek en de visie achter dit unieke stukje natuur;
  3. Duurzaamheid en bewustwording: Landgoed de Peerdegaerdt heeft een sterke focus op duurzaamheid en bewustwording en streeft naar harmonie tussen mens, dier en natuur. Tijdens de rondleiding leer je hier meer over. Hieronder gaan we daar iets dieper op in.

Missie en visie

Onze Duty of Care

Op Landgoed de Peerdegaerdt komen zorg voor mens, dier en natuur organisch samen. Wij, de organisatie en medewerkers, zien het als kerntaak om op een verantwoordelijke manier zorg te dragen voor ieders welzijn en voorspoed.

Missie

Met dit stukje paradijs op aarde – waar ieder mens, ieder dier én de natuur waardevol zijn – vullen we op geheel eigen wijze in, hoe wij de wereld graag zien.

Visie

Landgoed de Peerdegaerdt streeft naar een wereld waarin ieder wezen vrij en gekoesterd is en het leven kan vieren.

Bijzondere rondleidingPijlers

Landgoed de Peerdegaerdt is een non-profit organisatie die zoekt en streeft naar harmonie tussen mens, dier en natuur. Dit doet zij aan de hand van verschillende activiteiten, die elk op een eigen, unieke manier bijdragen aan de missie.

Dierenopvang: Op Landgoed de Peerdegaerdt worden dieren opgevangen die nergens anders meer welkom zijn. Wij geven ze een liefdevol thuis en dragen zorg voor hun welzijn, dierzijn en voorspoed.

Zorgboerderij: Dit is het fundament van De Peerdegaerdt. De zorgboerderij is een veilige plek waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Deelnemers met een ondersteuningsvraag krijgen hier dagelijks persoonlijke begeleiding op eigen tempo. Ons hechte en toegewijde team legt hierbij de nadruk op de talenten en mogelijkheden van de deelnemers.

Activiteiten en workshops: Met onze activiteiten en workshops zoeken we de verbinding met een breder publiek. Zo bieden we hun de kans om ook de Peerdegaerdtse magie te kunnen ervaren en zich bewust te worden van de kracht en waarde van dieren en natuur.

Educatie: De Peerdegaerdt ziet het als één van haar kerntaken om mensen te inspireren, te laten ontdekken en te leren hoe je in harmonie met dieren en de natuur kunt leven.

Kernwaarden

De kernwaarden van Landgoed de Peerdegaerdt zijn in verbinding, respectvol, veerkrachtig, harmonieus, inclusief, magisch, waardeVOL en compassie.

Al met al is de rondleiding een mooie introductie op dit alles én een kans om te ontsnappen aan de drukte van alledag. Het is een ervaring die je lang zal bijblijven en je inspireert om mens, dier en natuur (meer) te waarderen.

Tenslotte nog wat korte vragen beantwoord.

FAQ

  • Hoe kan ik de rondleiding boeken?

Om een rondleiding te boeken kun je hier terecht: Rondleiding op Landgoed de Peerdegaerdt. Daar vind je meer informatie over de beschikbaarheid, prijzen en contactgegevens.

  • Hoelang duurt een rondleiding gemiddeld?

De duur van de rondleiding is zo’n 1,5 uur.

  • Wat kost een rondleiding?

De kosten zijn €10,- per persoon. En met deze bijdrage, draag je bij aan het landgoed.

  • Krijg ik wat te eten of drinken?

Jazeker! Bij ontvangst krijg je ons eigen Peerdegaerdts sap en een stukje heerlijk plantaardig gebak.

Het is daarnaast toegestaan om zelf eten mee te nemen voor tijdens de rondleiding, met ons verzoek om dit vega(n) te houden, gezien onze missie.

Heb je nog andere vragen? Aarzel niet om contact op te nemen via beleef@depeerdegaerdt.nl voor meer informatie. Ontdek de magie van dit unieke landgoed en maak herinneringen die een leven lang meegaan. Wil je de rondleiding meemaken? Klik dan op de volgende link: Rondleiding op Landgoed de Peerdegaerdt en dan zien we je snel!

Volgende bericht