Vorige bericht

Alternatieve geneeskunde

Alternatieve geneeskunde

Alternatieve geneeskunde komt in allerlei vormen voor. Bij Landgoed De Peerdegaerdt bieden we de workshops Kruidengeneeskunde en Plantengeneeskunde aan. Deze workshops worden gegeven door Lisette Kreischer. Ze is auteur van het boek The Plant Pharmacy. Met dit boek laat zij zien hoe je het hele jaar door kunt profiteren van de geneeskrachtige werking van planten en kruiden. 

Alternatieve geneeskunde met planten en kruiden

 Bij alternatieve geneeskunde met planten en kruiden wordt er gekeken naar planten, plantmaterialen of combinaties daarvan als actief ingrediënt. Op Landgoed De Peerdegaerdt groeien deze planten en kruiden in onze moestuin. Ze zijn volledig onbespoten en behouden daardoor hun krachtige werking. We geloven in de kracht van de natuur. De natuur heeft tenslotte in veel gevallen een praktische oplossing. Daarom bieden wij ook de workshops van Lisette aan. Haar workshops zijn er niet alleen voor de mens, maar ook voor (huis)dieren. In de Natuurgeneeskunde workshop voor mens én dier laat Lisette zien hoe je natuurgeneeskunde kunt toepassen op jouw (huis)dier. 

Planten laten ons al eeuwen zien dat ze medicinale eigenschappen bevatten waar niet alleen wijzelf, maar ook de dieren, en dus onze huisdieren van kunnen profiteren. De natuur, in algemene zin, geeft ons allen daarnaast het inzicht dat het holistisch denken, vaak de balans brengt. Planten ademen ons, voeden ons en helen ons, ze verdienen een hoofdrol in ons leven.

Volgende bericht