Vorige bericht

Moestuinieren

Moestuinieren

Moestuinvrouw Agaath zwaait de scepter in de ecologische moestuin van Landgoed de Peerdegaerdt. Een prachtige moestuin van maar liefst 2.500 m2 waar insecten, vogels, een voedende grond, bloemen en planten de basis vormen voor (het behoud van) een gezonde tuin. De moestuin is vrij van vervuilende kunstmest en bestrijdingsmiddelen en alle groenten en fruit worden biologisch geteeld. 

Urenlang kan Agaath praten over al het moois (en lekkers) wat onze moestuin te bieden heeft. Over de vele kruiden, waar je helende thee van kunt zetten, de prachtige bloemen en natuurlijk al het lekkers wat er groeit en bloeit. Moestuinieren biedt je de connectie met de natuur.

Biologisch moestuinieren

Droom jij al jaren van een eigen moestuin? Wil je meer leren over biologisch moestuinieren? Tijdens de workshop ‘Moestuinieren’ leer je de diverse aspecten van het biologisch groente kweken en de verschillende technieken die je hierbij kunt toepassen. Ook ontvang je veel praktische tips waarmee je direct thuis aan de slag kunt. Er is voldoende tijd voor het beantwoorden van jouw persoonlijke tuinvragen.

De workshop duurt 2.5 uur en wordt maandelijks gegeven. Zowel geschikt voor beginners als voor ervaren tuinders die door de bomen het bos niet meer zien.

Volgende bericht