Vorige bericht

16 schapen opgevangen op Landgoed de Peerdegaerdt

Het was uitgebreid in het nieuws! Op de eerste dag van het Offerfeest (zondag 16 juni) heeft de NVWA een illegale schapenslachterij opgerold in Warmenhuizen.

Voor 13 schapen kwam de hulp te laat, 35 anderen konden ternauwernood worden gered. De geredde schapen waren al voorbereid op de slacht. Zo waren oormerken verwijderd en halzen geschoren. De NVWA kon dankzij een anonieme tip ingrijpen. Tijdens het Offerfeest controleert de NVWA extra op illegale slachtpraktijken.

Comité Dierennoodhulp heeft in 2019 met de NVWA afgesproken dat wanneer de eigenaar afstand doet van dieren die gered worden van illegale slacht, zij de verdere opvang van de dieren op zich neemt. Na een periode van quarantaine gaat de stichting op zoek naar een veilige en liefdevolle plek waar de dieren de rest van hun dagen mogen slijten.

Voor de eerste noodopvang kan het Comité Dierennoodhulp een beroep doen op Landgoed de Peerdegaerdt. Er zijn dan ook 16 schapen bij ons opgevangen.

Natuurlijk kunnen deze dieren op onze goede zorg rekenen en doen we er alles aan hen liefdevol op te vangen. Maar opvang en reddingsacties kosten geld, veel geld! Daarom doen we een beroep op jou! Draag jij deze schapen en de Stichting Comité Dierennoodhulp een warm hart toe? Steun met een financiële bijdrage zodat er bijvoorbeeld hooi kan worden aangeschaft of dierenartskosten kunnen worden gedekt.

Doneer hier

Namens de schapen en De Peerdegaerdt veel dank! De Peerdegaerdt ondersteunen met een donatie? Heel graag! Dat kan hier.

Ben jij een grote dierenvriend, heb je interesse om twee of meerdere van de schapen een forever home te bieden en denk je daarvoor in aanmerking te komen? Neem vooral contact op met Comité Dierennoodhulp.

In het nieuws:

Hart van Nederland

NH Nieuws

AD

Volgende bericht