Kruidengeneeskunde voor mensen

Tijdens deze cursusdag geeft Lisette Kreischer een kijkje in de wondere wereld van kruidengeneeskunde voor mensen. Lisette zal uitleggen wat kruidengeneeskunde is en je de benodigde context bieden. Ze leert je hoe je kruiden kunt toepassen voor je eigen gezondheid en welke tools je ter beschikking hebt om veilig en vertrouwd je eigen kruidenapotheek samen te stellen. Tijdens een kruidenwandeling over Landgoed de Peerdegaerdt zullen een aantal planten geobserveerd en behandeld worden. Tevens leer je hoe je eenvoudig je eigen kruidentinctuur maakt en leer je het verschil proeven tussen een gewone kruidenthee en een medicinale kruidenthee.

Natuurgeneeskunde voor dieren

Tijdens deze cursusdag belicht Margriet Cremers – Dudok van Heel het uitgangspunt van het natuurgeneeskundig denken. Lichaam en geest zijn samen een geheel. Dit geheel vormt met de natuur een symbiose. Aan de hand van praktische voorbeelden laat Margriet zien hoe dit zich vertaalt in de aanpak van problemen bij dieren. Er komt o.a. aan bod hoe klachten kunnen worden beïnvloed door de zoogperiode, de omgeving, arbeid en voeding. Daarnaast is er aandacht voor de kennis en beheersing van veel plantaardige therapieën zoals homeo-, fyto- en aromatherapie, alsmede bloesemremedie.

Naast alle informatie worden enkele casussen besproken en uitgewerkt om de opgedane kennis toe te passen. Het is mogelijk om hiervoor je eigen (huis)dier op te geven en mee te nemen naar de praktijkdag. Er is ruimte voor maximaal vier dieren. Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar beleef@depeerdegaerdt.nl.

Lisette Kreischer is herborist, schrijver en fotograaf. Ze heeft twaalf (kook)boeken op haar naam staan, allen gericht op de kracht van planten. Ook is ze co-founder van de befaamde Dutch Weed Burger. In haar boek The Plant Pharmacy laat zij zien hoe je het hele jaar door kunt profiteren van de bijzondere en geneeskrachtige werking van planten en kruiden. Haar vaste werkplek is De Peerdegaerdt in Strijen waar zij mens en dier ondersteunt met kruidentheeën en – tincturen.

 

Margriet Cremers – Dudok van Heel is ruim dertig jaar geleden gestart met veterinair natuurgeneeskundig kenniscentrum de Silverlinde. De Silverlinde legt zich toe op het verspreiden en inzetten van natuurgeneeskundige inzichten, kennis en expertise. Van hieruit speelt Margriet een belangrijke rol op het gebied van veterinaire natuurgeneeskunde.

 

Praktische informatie

Lesdagen: Zaterdag 10 september 2022, Zaterdag 24 september 2022.
Aanvangstijd: Tussen 9:00 u en 10:00 u (precieze tijd wordt later bekend gemaakt)
Afsluittijd: Tussen 16:00 u en 17:00 u (afhankelijk van aanvangstijd)
Locatie: Beiden lesdagen vinden plaats op Landgoed de Peerdegaerdt.

Bij de start van de dag is er een warme ontvangst met koffie, thee en appel- of perengebak. Tussen het ochtend- en middagprogramma vindt een gezamenlijke lunch plaats. Deze biologische lunch is volledig plantaardig en wordt vers bereid met zoveel mogelijk producten uit de moestuin van Landgoed de Peerdegaerdt. Het middagprogramma wordt kort onderbroken voor een pauze met een hartige snack. De dag wordt afgesloten met een Peerdegaerdts sapje.

Tijdens de workshop wordt gerefereerd aan de boeken van Lisette en Margriet. Deze boeken kun je vooraf via deze website bestellen zodat ze tijdens de cursus voor je klaarliggen.

Boek Lisette Kreischer – Plant Pharmacy


25.99

Beschikbaar

Categorie:

Boek Margriet Cremers – Dudok van Heel – Geneeskunsten van de natuur


21.95

Beschikbaar

Categorie:

Gaat de workshop door bij slecht weer?
In geval van slechte weersvoorspellingen en/of te weinig aanmeldingen zijn wij helaas genoodzaakt de workshop te annuleren. We zullen u hiervan uiteraard per mail op de hoogte brengen.

Wordt mijn kleding vies?
Door de –soms vochtige –ondergrond kan het voorkomen dat je schoenen vies worden. Wij raden aan om kleding aan te trekken die vies mag worden.

Zijn huisdieren toegestaan op Landgoed de Peerdegaerdt?
Huisdieren zijn niet toegestaan op het landgoed omdat onze dieren dit niet fijn vinden.

Kan ik mijn dier opgeven voor de praktijkdag?
Tijdens de praktijkdag worden deelnemers in staat gesteld een eigen dier hiervoor op te geven (max 4 dieren). Wil jij jouw dier hiervoor opgeven? Stuur dan een mailtje naar beleef@depeerdegaerdt.nl

Is Landgoed de Peerdegaerdt toegankelijk voor mensen in een rolstoel?

Gedeeltelijk. Een gedeelte van ons terrein is bestraat en makkelijk met een rolstoel te bereiken. Een ander gedeelte van ons terrein heeft gras als ondergrond. Afhankelijk van het weer en de drassigheid van de ondergrond zijn de meeste plekken van ons landgoed per rolstoel bereikbaar. Het toilet is niet rolstoeltoegankelijk.

LET OP! Wij kunnen gekochte tickets voor onze workshops niet restitueren of ruilen voor een andere datum. Omdat we een kleinschalige non-profit stichting zijn, is het voor ons heel bewerkelijk om een al verkocht kaartje succesvol opnieuw aan te bieden. Natuurlijk staat het je vrij om je kaartje door te geven of te verkopen aan iemand anders die wel in de gelegenheid is om deel te nemen. Eventueel kun je dan zelf opnieuw boeken voor een datum waarop je wel kunt.

 

Andere workshops & activiteiten op de Peerdegaerdt