Coronaprotocol

Het coronaprotocol op De Peerdegaerdt is gebaseerd op de RIVM-richtlijnen:

 • Het is alleen mogelijk uw activiteit te bezoeken met een aanmelding vooraf.
 • Heeft u op de dag van de activiteit gezondheidsklachten? Blijf dan thuis.
 • Op De Peerdegaerdt is ruimte genoeg om 1,5 meter afstand van elkaar te houden,
 • daarom stellen wij het dragen van mondkapjes niet verplicht. Het is wel toegestaan deze te dragen. Gasten dienen hier zelf voor te zorgen.
 • U bent welkom vanaf 15 minuten voor aanvang van de activiteit.
 • Parkeren is alleen mogelijk in de paardrijbaan met zand. Volg, als u de dijk naar beneden afrijdt, de aangegeven route naar de parkeerplaats.

Aankomst
Wacht rustig tot het moment van aanvang van uw activiteit op de parkeerplaats in uw auto of bij de toegangspoort op 1,5 meter afstand van elkaar.
Een van onze medewerkers verwelkomt u bij de poort vanaf 10 minuten voor de start van uw activiteit en wacht tot maximaal 10 min na de aanvangstijd van uw activiteit zolang de groep nog niet compleet is. Hierna is geen gelegenheid meer om aan te sluiten.
U bent van harte welkom, alleen schudden we geen handen. Wel vraagt onze medewerker of u klachten heeft en of u één huishouden vormt als u dichter dan 1,5 meter bij elkaar staat.

Handen desinfecteren
Voordat u door de poort heen gaat, desinfecteert u uw handen met het pompje dat hiervoor klaar staat.
Na korte instructie van onze medewerker lopen we met elkaar op gepaste afstand naar de plaats van de activiteit. Onderweg treft u bordjes met aanwijzingen en pictogrammen aan, waar u zich bevindt, wat u op die locatie aantreft en de route die u moet volgen. Deze route ontlast het gedeelte van onze zorgboerderij, die niet toegankelijk is voor onze gasten.

Afstand
Om en op het terrein van Landgoed de Peerdegaerdt houd u 1,5 meter afstand van elkaar, behalve als u in één huishouden woont.

Toiletten
Op het landgoed staan 2 toiletten met handwasgelegenheid en papieren doekjes. Deze 2 toiletten zijn alleen bestemd voor onze gasten. Onze medewerker wijst u de locatie van de toiletten aan.
We verzoeken u de toiletten zo min mogelijk te gebruiken. Als u moet wachten bij de toiletten, houd dan ook hier gepaste afstand van elkaar.
In elk toilet hangt een handwasprotocol om te volgen.

Opvolgen instructies
Aanvullende instructies van onze medewerker volgt u altijd op.

Bedankt voor uw medewerking!

 


 

Gezondheidscheck

Kan één van de onderstaande vragen met ‘JA’ worden beantwoord? Dan is een bezoek aan De Peerdegaerdt NIET toegestaan.

 • Heb je in de afgelopen 24 uur last gehad van of momenteel last van één of meerdere van de volgende klachten: neusverkoudheid, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts, plotseling verlies van reuk of smaak?
 • Heeft één of meerdere van jouw huisgenoten momenteel last van koorts- en of benauwdheidsklachten?
 • Is in de afgelopen 7 dagen het nieuwe coronavirus bij je vastgesteld d.m.v. een labaratoriumtest?
 • Is bij een huisgenoot of gezinslid het nieuwe coronavirus vastgesteld (d.m.v. een laboratoriumtest) en ben je in de afgelopen 14 dagen in contact geweest met deze persoon terwijl de klachten aanwezig waren?
 • Ben je in thuisisolatie omdat je in direct contact bent geweest met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?