Rondleiding op Landgoed de Peerdegaerdt

Als je de poort doorgaat van Landgoed De Peerdegaerdt, waan je je in een andere wereld. Een wereld waar rust, groen en heel veel dieren de hoofdrol spelen. Een fijne plek om op te laden en in de natuur te zijn. Tijdens onze inspirerende rondleiding geniet je anderhalf uur lang van deze prachtige plek vol historie.
 

Leer De Peerdegaerdt kennen

Tijdens de rondleiding wandel je over de ruim zeven hectare die het landgoed bestrijkt. Kijk je ogen uit in de oude hoogstamboomgaard vol fruitbomen en verwonder je in de uitgestrekte moestuin. Prikkel je nieuwsgierigheid door de sfeervolle hoekjes en poortjes van het landgoed en ontmoet alle dieren.

Onder het wandelen leer je De Peerdegaerdt beter kennen: de gastvrouw vertelt je vanalles over de rijke geschiedenis van het landgoed. Je leert meer over het dagelijks leven op de zorgboerderij, ontmoet de talloze paarden en boerderijdieren en ontdekt welke missie en visie achter al het werk op De Peerdegaerdt schuilt.

Voorafgaand aan de rondleiding wordt je warm ontvangen met Peerdegaerdts dubbelsap én plantaardig gebak, gemaakt van de appels en peren uit eigen boomgaard.
 

Dierenopvang en non-profit

Deze rondleiding is een initiatief van Stichting Beleef de Peerdegaerdt. Als non-profit organisatie houdt Landgoed de Peerdegaerdt zich onder meer bezig met het opvangen van dieren uit nare omstandigheden. Ook proberen we met onze activiteiten en vrijwilligersdagen mensen te inspireren en te laten ervaren hoe fijn het is om in harmonie met dieren en de natuur te leven. Zo hopen we bij te dragen aan een duurzamere, mooiere wereld.

Door deel te nemen aan de rondleiding, steun je onze werkzaamheden. De opbrengsten van deze rondleiding worden namelijk volledig besteed aan de kosten rondom het opvangen en verzorgen van de dieren en het organiseren van onze activiteiten. Het is een win-win: je hebt een superleuke middag én draagt bij aan een prachtig goed doel.

Rondleiding op Landgoed de Peerdegaerdt

1,5 uur lang genieten van de prachtige omgeving

Ontvangst met ons Peerdegaerdts sapje en plantaardig gebak

Kijk je ogen uit in de prachtige moestuin

Dwaal door de oude boomgaard

Draag door jouw deelname bij aan het landgoed


Monique de greef

Zeer vriendelijke vrijwilligster die de rondleiding gaf. Veel informatie over varkens en de andere dieren. Aanrader!!

Monique de greef

Zeer vriendelijke vrijwilligster die de rondleiding gaf. Veel informatie over varkens en de andere dieren. Aanrader!!

FAQ - Meest gestelde vragen

Hoe groot is de groep?
De rondleiding biedt plek aan maximaal 12 deelnemers.

Wordt mijn kleding vies?
Door de –soms vochtige– ondergrond kan het voorkomen dat je schoenen vies worden. Wij raden aan om kleding aan te trekken die vies mag worden en dichte schoenen.

Voor wie is de rondleiding geschikt?
Of je nu nieuwsgierig bent naar de prachtige omgeving van Landgoed de Peerdegaerdt, de dieren op het landgoed eens wilt ontmoeten of gewoon nieuwsgierig bent naar wat hier allemaal gebeurt: een ieder die van natuur en dieren houdt zal het hier zeker naar zijn/haar zin hebben.

Ik ben zwanger. Kan ik de rondleiding volgen?
Het is geen probleem om de rondleiding te volgen wanneer je zwanger bent. De dieren op het landgoed zijn lief en vormen geen gevaar.

Zijn huisdieren toegestaan op Landgoed de Peerdegaerdt?
Huisdieren zijn niet toegestaan op het landgoed omdat onze dieren dit niet fijn vinden.

Is Landgoed de Peerdegaerdt toegankelijk voor mensen in een rolstoel?
Gedeeltelijk. Een gedeelte van ons terrein is bestraat en makkelijk met een rolstoel te bereiken. Een ander gedeelte van ons terrein heeft gras als ondergrond. Afhankelijk van het weer en de drassigheid van de ondergrond zijn de meeste plekken van ons landgoed per rolstoel bereikbaar. Het toilet is niet rolstoeltoegankelijk.

LET OP! Wij kunnen gekochte tickets voor onze workshops niet restitueren of ruilen voor een andere datum. Omdat we een kleinschalige non-profit stichting zijn, is het voor ons heel bewerkelijk om een al verkocht kaartje succesvol opnieuw aan te bieden. Natuurlijk staat het je vrij om je kaartje door te geven of te verkopen aan iemand anders die wel in gelegenheid is om deel te nemen. Eventueel kun je dan zelf opnieuw boeken voor een datum waarop je wel kunt.

Ook leuk om te doen op Landgoed de Peerdegaerdt